Al jaren bestaat onze collectie deels uit zeer geliefde basics van het Nederlandse merk Studio Anneloes, opgericht in 2006 door (what's in the name) Anneloes van der Heijden. Studio Anneloes is vooral bekend door de kleding die gemaakt wordt van 'Travel Quality' (travelstof); uiterst comfortabele kleding die niet gestreken hoeft te worden en er ook nog eens héél flatterend en leuk uitziet.
 
Essentials
De collectie bestaat uit de meest ideale 'essentials', meestal verkrijgbaar in het zwart, donkerblauw en wit zoals de bekende 'Poppy Blouse' (een iets getailleerde basisblouse die je niet hoeft te strijken), een mooie basis flair-broek (Flair Bonded Trousers) ook verkrijgbaar met extra lengte voor lange benen, de 'Downstairs Trousers' een broek met een aansluitende pasvorm, een broek (Lexie Bonded) met een prachtige wijde broekspijp die je benen optisch langer doen lijken en een hele fijne 'Bright Bonded Blazer', de meest comfortabele getailleerde blazer ooit. Door de stretch voel je niet eens dat je een jasje aan hebt. Dit is slechts een kleine selectie uit onze basiscollectie van Studio Anneloes, alle essentials kun je hier vinden.

Lexie Bonded Trousers | Studio Anneloes

Deze essentials zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat XXS tot en met XXL! Voor speciale verzoeken kunnen klanten altijd contacten met ons opnemen; dan kijken wij wat er voor jou mogelijk is.

Naast deze essentials maakt Studio Anneloes ook regelmatig wisselende collecties (zie hier de gehele collectie) op korte termijn die echt bij de Nederlandse pasvorm passen. Hier zie je dan juist veel kleur, mooie prints en altijd weer die fijne pasvorm.


 


Duurzaamheid
Studio Anneloes is transparant naar de consument door met 'footprints' te werken. Deze 'Footprint Meter' houdt precies bij hoeveel waterverbruik, CO2-uitstoot en KHW-elektriciteit het productieproces van jouw artikel gekost heeft, van grondstof tot winkeldeur. Elk product is voorzien van een code die je kunt scannen of online kunt bekijken, zodat je meteen ziet hoe duurzaam jouw product is.

Poppy Blouse | Studio Anneloes
 
Wastips
Wanneer je goed voor je kleding zorgt, blijft het langer mooi. Hieronder nog wat praktische wastips om je (travelstof) kleding goed te verzorgen:

TIP #1

Azijn als wasverzachter
Gebruik witte azijn als natuurlijke wasverzachter. Het verzacht niet alleen je kleding, maar kan ook helpen om geurtjes te verwijderen en resten van wasmiddel uit kleding te spoelen. Voeg eventueel een lepel bakingsoda toe.

TIP #2
Zorg dat je machine schoon is
Ook wel eens van die zwarte strepen op je 'schone' witte was? Je machine is vies! Dit kan gebeuren doordat je de trommel te vol doet, of teveel wasmiddel gebruikt. Maak eens in de tijd je machine goed schoon, door een lege machine op 90 °C te draaien met witte natuurazijn of een vaatwastablet. Op deze manier verwijder je vetten, kledingvezels en vuil uit de trommel.

TIP #3
Vlekken
Zit er een vlek op je favoriete kledingstuk? Probeer deze dan te verwijderen met een natte keukendoek met een klein druppeltje afwasmiddel. Niet wrijven, maar deppen! Grote kans dat je de vlek er zo uit hebt. 


JOZ Amsterdam 
 
November 17, 2023 — Karlien Schuitema

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.